Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Miasto utracone : młodość w Königsbergu w czasach Hitlera i Stalina

Tytuł :
Miasto utracone : młodość w Königsbergu w czasach Hitlera i Stalina
Autorzy :
Wieck, Michael (1928- )
Temat :
Wieck, Michael (1928- )
II wojna światowa (1939-1945)
Ocaleni z Holokaustu
Antysemityzm
Holokaust
Muzycy niemieccy
Muzycy żydowscy
Totalitaryzm
Żydzi
Prusy Wschodnie
Kaliningrad (Rosja)
Historia
Rok wydania :
2018
Wydawca :
Warszawa : Ośrodek "Karta"
ISBN :
9788365979100
Seria :
Świadectwa. Niemcy XX Wiek
Opis fizyczny :
332, [4] strony, [20] stron tablic : fotografie, portrety ; 21 cm
Gatunek / Forma :
Książki
Literatura faktu, eseje, publicystyka
Przynależność kulturowa Literatura niemiecka
Przynależność kulturowa Literatura żydowska
Pamiętniki i wspomnienia
Książka

LDR 03222cam#a2200805#i#4500
001 1592901090288
003 GORZ 002
005 20190118124653.5
008 181113s2018####pl#||||g#||||||||#||pol#d
020 %a 9788365979100
040 %a GORZ 002 %c GORZ 002 %e PNN %d GORZ 002
041 1 | %a pol %h ger
044 %a pl
045 2 %b d1928 %b d2005
046 %k 2009
080 # %a 94(100)"1939/1945"
080 # %a 94(=411.16)"19"
080 # %a 78.071(=411.16)
080 # %a 78.071(430)
080 # %a 929-051(=411.16)"19"
080 # %a 929-051(430)"19"
100 1 %a Wieck, Michael %d (1928- ). %e Autor
245 1 0 %a Miasto utracone : %b młodość w Königsbergu w czasach Hitlera i Stalina / %c Michael Wieck ; z niemieckiego przełożyłą Magdalena Leszczyńska.
246 3 0 %a Młodość w Königsbergu w czasach Hitlera i Stalina
246 1 # %i Tytuł oryginału: %a Zeugnis vom Untergang Königsbergs, %f 2009
260 # %a Warszawa : %b Ośrodek "Karta", %c 2018.
300 %a 332, [4] strony, [20] stron tablic : %b fotografie, portrety ; %c 21 cm.
336 %a tekst %b txt %2 rdacontent
337 %a bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a wolumin %b nc %2 rdacarrier
380 %a Książki
380 %a Literatura faktu, eseje, publicystyka
386 %m Przynależność kulturowa %a Literatura niemiecka
386 %m Przynależność kulturowa %a Literatura żydowska
388 1 %a 2001-
490 1 %a Świadectwa. Niemcy XX Wiek
504 %a Bibliografia na stronie 317.
536 %a Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego
600 1 9 %a Wieck, Michael %d (1928- )
648 # 9 %a 1901-2000
648 # 9 %a 1918-1939
648 # 9 %a 1939-1945
648 # 9 %a 1945-1989
648 # 9 %a 1989-2000
648 # 9 %a 2001-
650 9 %a II wojna światowa (1939-1945)
650 9 %a Ocaleni z Holokaustu
650 9 %a Antysemityzm
650 9 %a Holokaust
650 9 %a Muzycy niemieccy
650 9 %a Muzycy żydowscy
650 9 %a Totalitaryzm
650 9 %a Żydzi
651 9 %a Prusy Wschodnie
651 9 %a Kaliningrad (Rosja)
655 9 %a Pamiętniki i wspomnienia
658 %a Historia
700 1 # %a Leszczyńska, Magdalena. %e Tłumaczenie
710 2 # %a Ośrodek "Karta" (Warszawa). %e Wydawca %4 pbl
830 0 %a Świadectwa. %p XX Wiek
856 4 # %u https://opac.wimbp.gorzow.pl/integro/site/recorddetail/1592901090288 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 978-83-65979-10-0
980 %a 94(100)"1939/1945" %y II wojna światowa 1939/1945
980 %a 94(=411.16)"19" %y Historia Żydów 20 wieku. Historia narodu żydowskiego 20 wieku
980 %a 78.071(=411.16) %y Muzycy (twórcy i odtwórcy) żydowscy
980 %a 78.071(430) %y Muzycy (twórcy i odtwórcy) niemieccy
980 %a 929-051(=411.16)"19" %y Pamiętniki żydowskie 20 wieku
980 %a 929-051(430)"19" %y Pamiętniki niemieckie 20 wieku
990 %a #P - Literatura popularno-naukowa

 Informacja

Anonimowy użytkownik nie może zamawiać i rezerwować dokumentów!

Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Nr Inwentarza :
000 81306
Sygnatura :
WG 94(100)II
Położenie :
Wypożyczalnia Główna

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies