Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Wyszukujesz frazę "Kuczkowski, Stanisław (pisarz)" wg kryterium: Temat


Tytuł :
Pamiętnik
Autorzy :
Brzozowski, Stanisław (1878-1911)
Temat :
Brzozowski, Stanisław (1878-1911)
Brzozowski, Stanisław (1878-1911). Pamiętnik
Pisarze polscy 1901-1914 r
Rok wydania :
cop. 2007
Wydawca :
Wrocław : Zakład Narodowy imienia Ossolińskich. Wydawnictwo
Seria :
Biblioteka Narodowa. Seria 1, 0208-4104 ; nr 311
Uwagi :
Bibliogr. s. LIII-LIV. Indeks
Gatunek / Forma :
Pamiętniki polskie 1901-1914 r
Pamiętniki polskie 1901-1914 r
Książka
Tytuł :
Stanisław Przybyszewski : 70 rocznica śmierci (23.11.1927), 130 rocznica urodzin (7.05.1868) : zestaw bibliograficzny
Autorzy :
Zielińska, Danuta
Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna (Gorzów Wielkopolski). Dział Informacyjno-Bibliograficzny
Temat :
Przybyszewski, Stanisław (1868-1927)
Pisarze polscy 19-20 w
Rok wydania :
1997
Wydawca :
Gorzów Wielkopolski Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna
Uwagi :
Odbitka ksero
Gatunek / Forma :
Literatura polska 19-20 w
Bibliografia osobowa
Książka
Tytuł :
Władysław Stanisław Reymont (7 V 1867-5 XII 1925) : [zestaw bibliograficzny]
Autorzy :
Szadkowska-Konwa, Monika
Wojewódzka Biblioteka Publiczna (Gorzów Wielkopolski). Dział Informacyjno-Bibliograficzny
Temat :
Reymont, Władysław Stanisław (1867-1925)
Pisarze polscy 19-20 w
Rok wydania :
1985
Wydawca :
Gorzów Wielkopolski : Wojewódzka Biblioteka Publiczna
Uwagi :
Odbitka ksero
Indeks
Gatunek / Forma :
Literatura polska 19 w
Literatura polska 20 w
Bibliografia osobowa
Książka
Tytuł :
Listy do żony. [T.4], (1936-1939)
Autorzy :
Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
Witkiewiczowa, Jadwiga (1893-1968)
Temat :
Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
Witkiewiczowa, Jadwiga (1893-1968)
Malarze polscy 1918-1939 r
Pisarze polscy 1918-1939 r
Rok wydania :
2012
Wydawca :
Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy
Seria :
Dzieła zebrane / Stanisław Ignacy Witkiewicz ; wyd. krytyczne ze wstępem Jana Błońskiego ; kom. red. przewodn. Janusz Degler, Bohdan Michalski, Lech Sokół ; [22]
Uwagi :
Appendix: Wspomnienia o Stanisławie Ignacym Witkiewiczu / Jadwiga Witkiewiczowa
Indeks
Gatunek / Forma :
Listy polskie 1918-1939 r
Książka
Tytuł :
Od Stasia do Witkacego
Autorzy :
Błoński, Jan (1931-2009)
Temat :
Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
Sztuka polska historia 20 w
Pisarze polscy 20 w
Malarze polscy 20 w
Wydanie :
Wyd. 1 w tej ed
Rok wydania :
1997
Wydawca :
Kraków : Wydawnictwo Literackie
Seria :
Monografia Stanisława Ignacego Witkiewicza / Jan Błoński ; cz. 1
Najnowsze Monografie. Wielcy Pisarze
Uwagi :
Kalendarium ..., przedr. za : Stanisław Ignacy Witkiewicz : życie i twórczość / A. Micińska
Indeksy
Gatunek / Forma :
Literatura polska 20 w
Biografia
Książka
Tytuł :
Tyrmand i Ameryka
Autorzy :
Kwiatkowska, Katarzyna
Gawęcki, Maciej
Temat :
Tyrmand, Leopold (1920-1985)
Pisarze polscy Stany Zjednoczone 1945-1989 r
Polacy za granicą kultura Stany Zjednoczone 1945-1989 r
Wydanie :
[Wyd. 3]
Rok wydania :
2011
Wydawca :
Gdańsk : Wydawnictwo Słowo/Obraz Terytoria
Uwagi :
Zawiera również teksty Leopolda Tyrmanda
Na s. red.: Redakcja wyd. drugiegi Dorota Gałecka. - Informacja o wyd. ze wstępu "Od autorów"
Bibliografia książek i artykułów Leopolda Tyrmanda opublikowanych po 1965 roku" s. [290]-294. Indeks
Tekst częśc. tł. z jęz. ang
Gatunek / Forma :
Biografia
Książka
Tytuł :
Listy. 2 (wol. 1)
Autorzy :
Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
Temat :
Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
Malarze polscy
Pisarze polscy
Literaturoznawstwo
Rok wydania :
2014
Wydawca :
Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy
Seria :
Dzieła zebrane / Stanisław Ignacy Witkiewicz ; wydanie krytyczne ze wstępem Jana Błońskiego ; komitet redakcyjny - przewodniczący Janusz Degler, Bohdan Michalski, Lech Sokół
Uwagi :
Indeks
Finansowanie: Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego
Gatunek / Forma :
Listy
Książki
Literatura faktu, eseje, publicystyka
Publikacje naukowe
Przynależność kulturowa Literatura polska
Książka

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies